Публикации в медиите

1.„Деца с аутизъм започват плувна програма

Репортаж на Ж.Динев в новините на 20.09.2013

Телевизия „ Стара Загора „

2.Телевизия „Загора” за старта на програма по плуване

Репортаж в Новините на 20.09.2013

3.„Траяна” и „Августа” помагат за терапия в басейн

В-к „Национална бизнес поща; http://www.nbp.bg/nbp/?p=23939

Материал на Радослава Рашева

4.„Помагат на деца с водна терапия”

вестник „Новината” http://novinata.bg/

Материал на Таня Иванова

Отразяване на Кампания "Заедно можем повече"

1.

www.bcaf.bg 12.04.2013

Ден на отворените врати на Център Алтернатива

 

2.

Прочети още...

Семеен център „Алтернатива" търси подкрепа за деца с аутизъм

Семеен център „ Алтернатива" търси подкрепа за деца с аутизъм

Сайт на ТПП-Стара Загора Четвъртък, 13 декември 2012 г.

       Семеен център Алтернатива -Стара Загора се нуждае от необходимите технически средства и материали за създаване на сензорна зала и зала за трудотерапия. Центърът е единственият в Югоизточна България, който предоставя като делегирана държавна дейност услуги за деца с генерализирани разстройства в развитието, предимно на деца с аутистичен синдром и подкрепа и обучение на родителите им.

В Залата за трудотерапия чрез специализирано оборудване, под ръководството на специални педагози и арттерапевт, децата усвояват практически умения от ежедневието - самообслужване, приготвяне на храна, грижа за цветята ; учат се да работят с компютър и други технически средства, насочват се към бъдеща професия, отговаряща на възможностите им.

В Сензорната зала специалната среда и средствата спомагат за сваляне на напрежението, подобряване концентрацията на вниманието, преодоляване на различни сензорни дефицити у децата.

В сайта на Фондация Помощ за благотворителността в България, в раздел Деца и възрастни с увреждания е изложена каузата на Семеен център Алтернатива Грижа за деца с аутизъм от регион Стара Загора и е предоставена възможност за подкрепа чрез :

-         директно дарение по електронен път

-         подкрепа чрез дарителство по ведомост

-         финансова подкрепа по банков път на сметка

БУЛБАНК – София, пл. Св. Неделя 7
IBAN: BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07
BIC код UNCRBGSF
Основание: дарение в полза на Грижа за деца с аутизъм от регион Стара Загора

На 18 декември от 18 часа, в Младежки дом– Стара Загора, на бул. Св. Патриарх Евтимий, родителската група към център Алтернатива организира Коледно тържество с концерт, коктейл и малък коледен базар на коледни картички и подаръци. Желаещите могат да подкрепят каузата като закупят картички на място в Центъра или ги заявят по телефон.

 

Коледен празник за децата от Семеен център ″Алтернатива″

В-к Новината ; Публикувано на 2012/12/12

На 18 декември за втора поредна година Семеен Център за деца с аутизъм „Алтернатива” организира Коледен празник и коледен базар. След като опитите на ръководството на ″Алтернатива″ за разширяване на базата чрез настаняване в неизползваемата сграда на общежитията на ПГХБТ в Стара Загора са срещнали отказ от институциите, от семейния център са взели решение за обновяването на мазето на сградата, в която понастоящем се помещава той. Ремонтът вече е започнал с 6500-те лева спечелени по проект, но за довършването и превръщането на помещението в сензорна зала и зала за трудотерапия ще са нужни поне още 3000 лева, съобщи изпълнителния директор на центъра Анастасия Василева: “Специалната среда в сензорната зала спомагат за сваляне на напрежението, подобряване концентрацията на вниманието, преодоляване на различни сензорни дефицити у децата.

В Зала за трудотерапия чрез специализирано оборудване, Под ръководството на специални педагози и арттерапевт, децата усвояват практически умения от ежедневието-самообслужване, приготвяне на храна, грижа за цветята; учат се да работят с компютър и други технически средства, насочват се към бъдеща професия, отговаряща на възможностите им”.

В подкрепа на тазгодишната кауза, инициирана от родителите на децата в Семеен център” Алтернатива”-Стара Загора, ще се проведе и вторият пореден коледен празник – на 18 декември от 18:00 часа в Младежкия дом в Стара Загора. На него ще бъдат представени картичките и подаръците, изработени от деца родители, приятели и специалистите от Центъра през последния месец в специалните ателиета ″Да подарим усмивка″. В коледното тържество ще участват и децата от ЦДГ № 8 и от дом „Теофано Попова”. 

 

Информационна кампания по проблемите на аутизма.

     Гражданско сдружение „Алтернатива 55” благодари на всички медии, които се присъединиха с публикациите си към кампанията, организирана за Стара Загора и региона от сдружението ни, която създава информираност относно въпросите, свързани с аутизма и подкрепа на децата с този проблем и семействата им:

    1. Телевизия Стара Загора-медиен партньор;

    2. Вестник „Новината„-медиен партньор;

    3. Радио Стара Загора;

    4. Дарик радио;

    5. БНР-Програма Христо Ботев;

    6. Вестник „Старозагорски новини”;

    7. Фрамар медия;

    8. Списание „7 дни„;

    9. STZ NEWS;

    10. Starazagora.org; 

    11. Starazagora.biz;

    12. Novinitednes.net;

    13. News.den.bg;

    14. News.bgstuff.net;

    15. Antennair.eu;

    16. Kazanlak.bg.