Приятелите от организация „ Луис Карол”- София

DSC01390                DSC01557 2

В началото на 2016 година деца от обучителна организация „Луис Карол” –София ни направиха много мил подарък.

Основната дейност на Организация „Луис Карол“ са извънкласните занимания съчетани с интензивно чуждоезиково обучение на деца от подготвителен клас до седми клас. Тяхното верую: „Ние вярваме, че децата трябва да бъдат грамотни, но трябва и да умеят успешно да представят себе си. Стараем се да предложим многопластово обучение, което да подпомогне изграждането на успешни личности. В нашата учебна програма, освен подготовката по общообразователните предмети и обучението по чужди езици, сме заложили на не толкова популярните, но изключително полезни „Часове по добродетели“.

„Езика на добродетелите говорят и разбират всички хора по света“

В часовете, заедно с децата, откриваме какво и кои са добродетелите, защо трябва да ги прилагаме. Никога не е много рано и никога не е много късно човек да започне да прилага осъзнато във всекидневието си най- високите нравствени стандарти и да се чувства щастлив.

Децата от „Луис Карол„ ни показаха на практика възпитание в добродетелство. Набраните средства от нарисувани от тях картички те дариха за децата от Център „Алтернатива„. Благодарение на тях, деца от Центъра бяха на „зелено училище” с минерален басейн през септември. А под ръководството на художничката Юлия от Център за наука, изкуство и култура, рисуваха и участваха в изработването на красиви коледни картички и украшения. На 19 и 20 декември много мила изложба с изработени благодарение помощта на организация „Луис Карол”рисунки и коледни украшения от децата на Центъра,; на родители и приятели, е открита в Регионална библиотека „Захари Княжевски„.

Благодарим на нашите приятели от „Луис Карол