Гражданско сдружение „Алтернатива 55” взе участие в XIV национален форум на доставчиците на социални услуги.

 

 

                 IMG 9545   027A1850

Между 6-9 юни в к-с „Златни пясъци, Варна бе проведен н XIV национален форум/изложение „Социални услуги, заетост, развитие“, в който взеха участие над 150 доставчици, ръководители, специалисти в областта на социалните услуги от цялата страна, членове и партньори на НАСО.

Форумът се организира от Национален алианс за социална отговорност, съвместно с Националното сдружение на общините и с подкрепата на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/, Министерството на труда и социалната политика и Община Варна. Събитието е четиринадесетият форум, организиран за доставчици на социални услуги и третият форум за екипи и специалисти от сектора. За трети път се провежда и изложение на изделия, изработени от потребители на социални услуги в страната.

18 участника от различни европейски държави се включиха в четирите дни на форума- това е и най-голямото европейско участие в историята на националните форуми на НАСО в областта на социалните услуги.

Бяха връчени колективни и индивидуални награди в няколко различни категории.

Фондация „Асист-Помагащи технологии“ , с която партираме по проект „ Подпомагащи технологии Комуникация с поглед „ получи награда за утвърждаване на иновациите в социалните услуги.