Регионална работна среща по проблемите на детското развитие

IMG 8629 Large

По покана на „Национална мрежа на децата” на работна среща „Бележник 2018” присъстваха членове на сдружението ни Анастасия Василева, председател на УС и Радка Дончева, управител на ЦСРИ.

Срещата бе проведена под патронажа на Областния управител и ръководена от Ганчо Илиев – областен координатор на НМД. Зам. областният управител Петя Чакърова откри срещата и подчерта важността на темите, свързани ролята на семейството и обществото във възпитанието на децата и пожела успех на участниците в срещата.

Докладът „Бележник 2018” дава обобщена информация как децата, родителите и професионалистите оценяват държавната политика за децата по отношение на образование, здравеопазване и социлни грижи,като обобщава мнението на близо 600 деца и възрастни.

Основните постижения и проблемите в грижата за развитието на децата конкретно за регион Стара Загора споделиха: Росица Средкова, председател на сдружение „Инициатива за развитие-Кърджали”; Мария Гинева-председател на сдружение „Бъдеще за децата„ и директор на ЦОП-Казанлък; Димо Димов - изп.директор на Сдружение „Самаряни”; Стефан Евтимов-от сдружение „Свят без граници“ и други.

На срещата присъстваха обществения посредник на Стара Загора Надежда Чакърова – Николова; началникът на РУО – Стара Загора Татяна Димитрова; представители на община Стара Загора, дирекция „Социално подпомагане“, РЗИ–Стара Загора, Международния младежки център, директори на ДДЛРГ и ЦНСТ в областта и представители на НПО сектора.